Consell nacional de la Joventut,es el compromís de la focir que  en un món  globalitzat on les relacions d’interdepedència marquen la pauta, les relacions internacionals són imprescindibles. En aquest escenari, les organitzacions de la societat civil esdevenen, juntament amb el govern, actors rellevants per projectar  internacionalmentla imatge del seus països.

Així, l’aportació catalana al món és un dret i un deure del moviment associatiu del país, malgrat no tenir estat propi.

Moltes organitzacions participen en camps com la cultura, l’educació, l’esport, els drets humans o el desenvolupament sostenible, treballant amb organitzacions d’altres regions del planeta i establint projectes comuns.

Els objectius de focir són: Ser presents, aportar discurs, crear xarxa i una ciutadania global.

Les organitzacions catalanes procuren articular-se amb les d’altres indrets del món per ampliar la seva capacitat d’incidir i fer front als reptes contemporanisque es proposen, molts d’ells d’abast mundial, i assolir millor els seus objectius.

Com a centre d’estudis, la Focir vol reconéixer així l’esforç d’aquestes entitats, i amb aquest objectiu ha avançat en la creació de la present col.lecció. La col.lecció “Casos d’Internacionalizació” dóna a conèixer estudis de diferents casos sw reconeixement internacional d’organitzaciaons catalanes escollides per constituir models de bones práctiques.

El reconeixement internacional del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya ,segon número de la col.lecció, és fruit de la recerca i el treball de Marina Gallés, antiga responsable internacional del Consell,i d’Elena Jiménez, que va ser vicepresidenta del Fórum Europeu de la Joventut.

Aquest estudi explica i analitza el procés mitjançant el qual el Consell va entrar a formar part del Fórum Europeu de la Joventut, la plataforma de coordinació de les organitzacions juvenils europees i dels consells nacionals de joventut de quasi  tots els estats del continent europeu.

La col.lecció rep el suport i l’interès del Departament de Presidència i del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona.


Genre: Associacionisme
Subjects: pedagogy